Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 20 de gener de 2021   |   07:38
 
Enquesta  
S’ha de fer l’edifici d’aparcaments del camí del Cingle, al Port?


No
 
Imatge del Firó de l'any passat.
07/03/2019 | 10:10
Es cerca vocalista per la Balanguera
J.M.

L’Ajuntament de Sóller i els col·lectius de moros, pageses i pagesos que organitzen el Firó han posat en marxa una nova iniciativa per cercar l’intèrpret que s’encarregarà de cantar l’himne de Mallorca, la Balanguera, en el moment culminant en el que conclou la recreació històrica de la batalla entre moros i cristians.

La recerca es duu a terme després que l’organització no tengui cap vocalista perquè interpreti la cançó amb la que acaba el Firó. En anys anteriors el municipi disposava de persones voluntàries que cantaven l’himne de l’illa.

La regidora de cultura, Laura Celià (Més), ha explicat que “hem fet una crida per cercar aquesta persona” i per això l’Ajuntament ha obert un termini que acaba el 13 d’abril perquè els cantants presentin les seves maquetes de la Balanguera “sempre que sigui amb una versió fidedigna i clàssica”. Després de finalitzar el termini, la coordinadora que engloba els col·lectius i l’Ajuntament seleccionarà la versió que finalment el vocalista triat podrà interpretar des del balcó de l’ajuntament la tarda del 13 de maig.

En cas que no es presentin voluntaris, es recorrerà a una versió oficial enregistrada de l’himne.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a