Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 27 de maig de 2019   |   09:59
 
Enquesta  
Creus que la campanya electoral influeix en l’elecció del vot?

Molt
Bastant
Poc
Gens
 
La signatura de l'acord amb diversos ajuntaments de Mallorca.
07/03/2019 | 10:08
La Policia Local s'incorpora en el sistema VioGén
saveu.cat

La delegació del Govern a Illes Balears ha impulsat la signatura de convenis amb ajuntaments de les illes perquè els seus òrgans de policies locals s'integrin en el Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén). Fruit d'aquest impuls un total de dotze municipis, entre ells Sóller, s'incorporaran a aquest sistema, sumant-se als de Palma i Calvià, on les policies locals ja participaven en les mesures de protecció a les dones i menors víctimes de violència de gènere que resideixen en els seus municipis.

La delegada Rosario Sánchez Grau va explicar que ja s'han signat els corresponents convenis amb els ajuntaments d'Esporles, Santa Eulària, Capdepera, Felanitx, Pollença, Inca i Sóller, i que estan ultimant els detalls amb els de Valldemossa, Porreres, Algaida, Alcúdia i Sant Josep.

El sistema Viogén és l'instrument de la Secretaria d'Estat de Seguretat que permet aplicar els protocols de protecció entre totes les parts implicades: Administracions, Justícia, Guàrdia Civil i Policia Nacional, entre d'altres. S'incorpora tota la informació possible sobre cada cas, s'estableix un nivell de risc, s'apliquen les mesures corresponents i es fa un seguiment.

Rosario Sánchez Grau va destacar que "gràcies al desenvolupament del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere impulsat pel Govern d'Espanya, hi ha més fons destinats als ajuntaments, que ara els poden dedicar a destinar agents de la seva local de policia al sistema VioGén ia la seva formació per a això, que també estam desenvolupant ".

La delegada del Govern va explicar aquesta mesura entre el conjunt de les polítiques de gènere que ha impulsat des de la seva presa de possessió. Entre d’altres, en vuit mesos, el nombre de efectius de la Delegació del Govern dedicats a la lluita contra la violència de gènere ha passat de dos a quatre. S'ha cobert la plaça vacant a l'adreça insular d'Eivissa i Formentera dedicada a la lluita contra la Violència de Gènere, on fins ara no hi havia ningú i, a més, s'ha incorporat a la Delegació del Govern Antonia Alanzol (sergent de la Guàrdia Civil en el EMUME -Equip de Dona i Menor-). El seu treball és precisament l'assessorament per a la revisió i el compliment dels protocols del sistema Viogén, la formació dels Comuns i Forces de Seguretat, i la col·laboració per a això amb altres administracions i entitats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a