Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 27 de maig de 2019   |   09:00
 
Enquesta  
Creus que la campanya electoral influeix en l’elecció del vot?

Molt
Bastant
Poc
Gens
 
Un hort de Sóller cobert d'una gelada.
01/03/2019 | 10:39
Acaba un mes de febrer de gelades
SaVeu

Sóller ha tancat un mes de febrer que, des del punt de vista meteorològic, ha deixat dues dades rellevants. Ha estat marcat per l’escàs cicle de precipitacions i per l’elevat número de gelades.

Les dades recopilades fins ahir a l’estació termopluviomètrica de Sa Vinyassa evidencien que de precipitacions se’n varen recollir ben poques, ja que en els dos dies que va ploure tan sols es precipitaren 2’9 litres per metre quadrat. A pesar que sigui una xifra molt baixa, a Sóller no és un fet insòlit, ja que en els mesos de febrer de 1985, 1988 o 1990 es recolliren xifres de precipitacions similars. Joan Puigserver, responsable de l’estació, ha destacat que la poca pluja “és un fet rellevant, però no insòlit”. A mode d’exemple posa de manifest que el febrer de 1985 es varen recollir 8’2 litres, l’any 1988 4’4 litres o el 1990 tan sols 4 litres per metre quadrat.

El que sí ha estat una dada rècord a Sa Vinyassa és el número de gelades registrades en un mes de febrer. L’estació meteorològica ha registrat fins a onze nits amb mínimes tan baixes que han cobert de gel àmplies extensions de la fora vila de Sóller. En contraposició al fred de les nits, els dies assoleiats han permès que les temperatures màximes hagin estat suaus.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a