Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 27 de maig de 2019   |   09:50
 
Enquesta  
Creus que la campanya electoral influeix en l’elecció del vot?

Molt
Bastant
Poc
Gens
 
El conseller explicant la inversió prevista a Sóller.
01/03/2019 | 08:38
El pati de l'escola del Port s'ampliarà a partir de l'estiu
J.M.

El conseller d’Educació del Govern, Martí March, va anunciar dimecres que les inversions en infraestructures educatives previstes per Sóller arrencaran aquest estiu amb l’ampliació del pati del col·legi públic Pere Cerdà. March va presentar davant la comunitat educativa del municipi el conjunt d’obres i millores per a quatre centres educatius que suposarà una inversió de tres milions d’euros en 17 intervencions que es desenvoluparan en els propers tres anys.

Les obres que s’executaran en pocs mesos suposaran l’ampliació del pati del centre escolar que passarà a ocupar un aparcament públic annex que prèviament el municipi va cedir al Govern. D’altra banda, també en els mesos de vacances escolars, es procedirà a la substitució de les més de 200 finestres del col·legi públic Es Puig que suposarà una inversió de 223.000 euros.

March, juntament amb el batle Jaume Servera (Més), ha explicat que la realització de totes les millores previstes en les escoles de Sóller s’agrupen en un conveni amb l’Ajuntament “que és la primera experiència d’aquest tipus que feim i que volem exportar amb altres municipis de Balears”. Mitjançant aquesta via de col·laboració entre les dues administracions, Sóller s’encarregarà de gestionar els projectes que finançarà Educació, una forma que permet agilitzar els tràmits, ja que, segons ha afegit el director general de Planificació del Govern, Antonio Morante, “Educació està saturat pel gran volum de projectes que han de preparar-se”.

Dos poliesportius

Educació i l’Ajuntament de Sóller han pactat un total de 17 inversions en quatr centres públics que es desenvoluparan fins a l’any 2021, d’acord amb les peticions i prioritats plantejades pel consell escolar del municipi. A les obres previstes per aquest estiu, per al pròxim exercici es preveu la construcció d’un poliesportiu al Pere Cerdà del Port de Sóller per valor de 600.000 euros i la creació d’una sala polivalent per valor de 26.000 euros al primer pis de l’edifici de la Casa del Mar.

Per al tercer i últim any de vigència del conveni es projecta la construcció d’un segon poliesportiu a l’institut de secundària Guillem Colom, la substutició de les finestres i la remodelació de la cuina i el menjador del cicle de cuina de Formació Professional per import d’1’5 milions, altres 312.000 euros es dedicaran a la millora del col·legi Es Fossaret on es repararan diverses deficiències i 120.000 euros serviran per a la remodelació dels banys infantils al col·legi Es Puig, entre d’altres, segons ha detallat la regidora d’educació, María Cruz Enseñat (PSOE).

L’Ajuntament començarà a treballar aquests dies en la redacció dels primers projectes perquè les obres s’executin durant l’estiu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a