Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de gener de 2020   |   23:38
 
Enquesta  
Ha de dimitir Joan Ruíz per tractar de “porcs” els regidors de Més?


No
 
Imatge del Firó de 2018
26/02/2019 | 16:06
Polèmica amb la pólvora del Firó
saveu.cat

La limitació que a partir d'enguany redueix a un quilo la pólvora que podran disposar els trabucaires durant el Firó ha suscitat controvèrsia. Fins al punt que un membre de Cs ha afirmat en xarxes socials que podrien ser dos quilos, un extrem que l'Ajuntament ha negat.

El cas és que Pere Puig, membre de Cs, ha afirmat en xarxes socials que "he sentit que podran arribar a dos quilos per trabuc", una afirmació que no ha agradat gens a Laura Celià, regidora de Cultura, que s'encarrega de les festes. La regidora ha assegurat que "la Guàrdia Civil va ser ben taxativa" a l'hora d'afirmar que "tan sols podrà emprar-se un quilo de pólvora per trabuc" i ha instat al membre de Cs complir amb la llei. Celià ha reconegut  que la mesura restrictiva no ha agradat en el si del col.lectiu de trabucaires però ha assegurat que "no respon a cap decisió municipal, sinó a un manament de la Guàrdia Civil".

Laura Celià ha informat que en els propers dies es celebrarà una reunió tècnica a la que hi participaran representants de Delegació del Govern, Guàrdia Civil, Policia Local i Ajuntament en la que es concretaran les mesures restrictives en l'ús de la pólvora al Firó, que enguany s'apliquen per primera vegada com a conseqüència d'un canvi normatiu.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a