Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 28 de febrer de 2020   |   03:29
 
Enquesta  
Ha d’acollir el camp Infante Lois un aparcament públic de vehicles?


No
 
Pesca ha buidat els mobles que tenia a la Casa del Mar.
01/02/2019 | 08:48
Tanca l’oficina de Pesca de la Casa del Mar
SaVeu

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha clausurat definitivament l’oficina que l’àrea de Pesca tenia al Port de Sóller per atendre el col·lectiu de pescadors del municipi.

En el transcurs de la jornada de dimarts diversos vehicles del Govern varen realitzar la mudança després de buidar les dependències de la Casa del Mar que fins ara depenien del departament de Pesca del Govern. El seu trasllat obeeix al fet que en el futur l’Ajuntament vol que la totalitat de la Casa del Mar aculli l’ampliació del col·legi públic Pere Cerdà, situat a la parcel·la contigua, que ja disposa dels baixos de l’edifici.

Segons va informar la regidora d’Educació, Maríaa Cruz Enseñat (PSOE), amb el tancament de les dependències de Pesca el municipi continuarà amb els tràmits per a sol·licitar la reversió total de l’edifici, que pertany a la Tresoreria General de la Seguretat Social. La seva intenció és que aquest organisme que depèn del govern central li cedeixi l’ús del primer pis de la Casa del Mar perquè, després, Sóller pugui cedir-lo a la Conselleria d’Educació perquè habiliti les sis aules previstes per completar l’ampliació del centre escolar.

Pel que fa a l’atenció dels pescadors, Enseñat va informar que periòdicament un funcionari de Pesca es desplaçarà fins al Port de Sóller per atendre les qüestions administratives relacionades amb el col·lectiu de pescadors que treballa al municipi. La regidora va assegurar que “no quedaran desatesos”.

L’Ajuntament va oferir al Govern una sala a l’edifici consistorial perquè traslladàs la seva oficina instal·lada a la Casa del Mar, cessió que finalment no es produirà perquè la conselleria no preveu reobrir l’oficina clausurada.

Un llarg procés

La cessió de la Casa del Mar a l’Ajuntament de Sóller és un projecte que duu anys en el tinter. L’anterior consistori ja va dur a terme negociacions amb la Tresoreria que l’actual va restablir a principis d’aquesta legislatura. Fins a la data la cessió de l’espai encara no s’ha produït.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a