Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 22 d'agost de 2019   |   05:18
 
Enquesta  
Han d’acceptar l’oferta dels inversors anònims els accionistes del Ferrocarril de Sóller?


No
 
Uns autobusos a la parada del carrer de Cetre.
22/01/2019 | 18:46
Els menors de 12 anys viatjaran gratis en transport públic interurbà
saveu.cat

Els usuaris del transport públic interurbà (TIB) menors de 12 anys poden moure’s en bus, tren o metro sense pagar, segons ha anunciat el Govern Balear. La nova mesura del Consorci de Transports de Mallorca ha entrat en funcionament aquesta setmana amb la creació de la nova targeta infantil adreçada als infants residents a Mallorca.

Els usuaris que vulguin beneficiar-se de la gratuïtat han de disposar de la Targeta Infantil que disposa de cent viatges sense cost i que poden recarregar un cop s’hagin exhaurit. Per a viatjar és necessari validar la targeta al bus o als torns del tren tal com ja és fa amb totes les targetes intemodals. Així mateix el Govern Balear ha recordat que els menors de 12 anys han de viatjar sempre acompanyats d’un adult.

Es preveu que, per començar, 11.000 usuaris actuals, que ja disposen de la targeta intermodal i que tenen entre 4 i 12 anys, puguin tenir la nova targeta. Per poder gaudir de la gratuïtat aquest usuaris han de canviar la seva targeta actual per a una nova del perfil infantil. Amb la mesura, el Govern fomenta els viatges en família amb el transport públic i per això també espera atraure nins i els seus pares que a dia d’avui encara no tenen la Targeta Intermodal.

Es pot aconseguir la nova targeta a qualsevol de les oficines d’atenció a l’usuari del TIB (Palma, Inca i Manacor) o a les oficines municipals dels Ajuntaments adscrits. Per a més informació es pot consultar la web www.tib.org

La nova targeta infantil s’afegeix a les actuals targetes intermodals ja existents que beneficien a d’altres col·lectius. Així, tenim la Targeta Jove adreçada als menors entre 12 i 30 anys (ambdós inclosos), la Targeta Família Nombrosa pels membres de famílies nombroses o la Targeta Pensionista adreçada als majors de 65 anys, a les persones beneficiàries d’una pensió (jubilació, viduïtat, invalidesa o discapacitat) a persones en situació d’atur de llarga durada i a les víctimes de violència de gènere. Si no es pertany a cap dels col·lectius anteriors es pot accedir a la Targeta de perfil General amb la qual poden gaudir dels descomptes que ofereixen els abonaments multiviatge T20 i T40.

La mesura no inclou el Tren de Sóller ni tampoc el tramvia.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a