|
Ràdio Mallorca, a través del seu portal gastronòmic Ser Foodie, i Disset Edició, han presentat el primer llibre dedicat a un dels plats més tradicionals de la gastronomia mallorquina: el variat. La publicació “El variat mallorquí”, de 99 pàgines, reuneix el testimoni de 18 reconeguts cuiners, que donen el seu punt de vista sobre aquest plat i fins i tot comparteixen la seva reinterpretació, entre ells Antoni Pinya, Santi Taura, Koldo Royo, Miquel Calent, Maria Salinas, Tomeu Arbona o Maria Solivellas.
A la vegada, el llibre convida a fer un recorregut per vint bars i restaurants de l’illa que són autèntics temples del variat, entre els quals s’hi troba el bar Es Pont.
L’establiment de l’avinguda de Jeroni Estades que regenten Bartomeu Torrens i Catalina Horrach s’ha fet un lloc molt destacat en la preparació de tapes que sobresurt de la pròpia vall. I el variat és el seu plat estrella en el qual no hi falta res. Tal i com explica Catalina Horrach “el variat és un plat que s’elabora segons el que tens”, un fet que el pot fer variar d’un dia a l’altra d’acord amb el que hi hagi a la cuina. Habitualment -explica- el variat sol contenir entre quatre o cinc menjars diferents a pesar que pot arribar fins al set o vuit si es prepara un dissabte, dia de mercat a Sóller on el centre està molt concorregut.
Per a Horrach, el plat de variat pot tenir distints ingredients “que van des del frit de verdura, el de bacalla o peix, passant per les pilotes, el calamar a la romana, les croquetes, l’ensaladilla, els xampinyons o la sípia, entre d’altres”, afirma. Tot un plaer per als paladars més siberites.
Anterior | Tanca | Següent | Compartiu-ho a |