Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 15 de juliol de 2020   |   13:42
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
El punt on va ser talat el taronger que presidia la rotonda.
08/12/2018 | 07:35
Tres tarongers a la rotonda
SaVeu

La cooperativa agrícola Sant Bartomeu sembrarà tres tarongers a la rotonda del carrer de Cetre on la setmana passada uns vàndals varen serrar l’arbre que guaria aquest espai de la via pública.

L’Ajuntament i la institució agrària firmaran en breu un conveni amb el qual la cooperativa assumirà la sembra, el rec i el cuidat dels arbres durant un termini de cinc anys. A més, els tarongers seran de la raça autòctona de canoneta.

Miquel Gual, president de la cooperativa, va explicar el detall de l’acord que en breu es firmarà i va expressar la seva satisfacció per haver-lo tancat amb les Cases de la Vila. A més de condemnar l’atac vandàlic que va acabar amb el taronger de la rotonda, Gual va explicar que l’arbre patia diverses malalties, com el fong de la Fitoftora i el virus de la tristesa, mals que confia que s’evitaran en el futur ja que “la cooperativa s’ocuparà de donar-los tractament fitosanitari i les podes necessàries per garantir l’èxit de la sembra”.

La plantació dels tarongers a la rotonda s’efectuarà entre els mesos de gener i febrer, quan la cooperativa rebi la primera partida de 500 arbres de varietat canoneta que plantaran diversos pagesos associats. Mentre, l’Ajuntament no ha pogut aclarir l’autoria de l’acte vandàlic que va acabar amb el taronger. La ciutadania ha rebutjat l’atac.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a