Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 17 de febrer de 2020   |   02:39
 
Enquesta  
Creus que Ports de Balears ha de cobrar ORA a la zona dels molls del Port de Sóller?


No
 
La badia del Port amb nombroses embarcacions, l’estiu passat.
07/12/2018 | 08:36
Un camp de boies per ordenar els fondejos
SaVeu

La Conselleria de Territori ha presentat aquesta setmana al sector nàutic de Mallorca la proposta de Pla General de Ports de les Illes Balears 2018-33, el document que planifica el futur dels ports de les Illes i que es troba ara mateix en fase de consultes amb entitats i associacions.

El futur pla d’ordenació preveu la creació d’un camp de boies en aigües del Port de Sóller com a mesura per ordenar el fondeig descontrolat que es dóna, principalment, durant els mesos d’estiu. També proposa realitzar actuacions a les rampes de varada en servei a la zona portuària per facilitar l’accés universal a la mar.

La regulació del fondeig a la badia és un tema que durant l’estiu es posa de manifest, quan el Port queda estibat de barques. La sensibilització de la ciutadania ha suscitat la demanda de regular el fondeig amb la finalitat de controlar el número d’embarcacions i reduir els danys que genera aquesta activitat al medi submarí.

El Pla General de Ports de les Illes Balears contempla actuacions als ports de competència autonòmica, però aposta per una visió global del sector nàutic, i per això també inclou aquelles intervencions que ja contemplen les administracions competents en altres ports i que ajuden a donar sortida a la demanda del sector nàutic.

Els criteris que marquen aquesta proposta de pla són el manteniment de la gestió pública dels ports de les Illes, l’optimització de les infraestructures portuàries existents sense necessitat de fer ampliacions ni construir nous ports, la necessitat d’integrar cada zona portuària amb els nuclis urbans, i facilitar l’accés universal al mar per part de residents i visitants. En aquest sentit, s’aposta per una nova cultura de gestió dels amarraments, sobretot els directes, per tal d’incentivar l’ús compartit d’un mateix punt d’amarrament, i també afavorir l’ús compartit d’embarcacions.

El pla treballa per a la implementació de mesures que permetin preparar les instal·lacions per als efectes del canvi climàtic.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a