Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 15 de juliol de 2020   |   13:57
 
Enquesta  
T’agrada el projecte de peatonalitzar la Gran Via i crear un vial peatonal per accedir fins a l’aparcament públic de Cetre?


No
 
Reunió del consorci celebrada avui
05/12/2018 | 16:30
La Serra ja té marca pròpia
saveu.cat

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial ha aprovat avui el reglament de la seva marca de qualitat. El president del Consorci i del Consell, Miquel Ensenyat, ha presidit aquesta reunió en què els màxims responsables han aprovat el reglament que regirà la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial.

La consellera de Territori i Infraestructures i vicepresidenta del Consorci, Mercedes Garrido, ha explicat que “la marca distingirà els productes que fan Serra”. Això és, la vocació principal dels productes de la marca serà que siguin creadors del reconegut paisatge de la Serra, tal com es preveu en la declaració de patrimoni mundial per la UNESCO, en la categoria de paisatge cultural.

Així, els productes com l’oliva, l’oli, el vi, l’aigua, el me i els productes d’horta i els cítrics seran els primers productes que tindran plecs de condicions. Així, una vegada publicats, els productors de l’àmbit de la Serra que compleixin els requisits especificats podran començar a sol·licitar fer ús de la marca i del logotip en els seus productes. La condició principal que recolliran tots els plecs serà la certificació de qualitat de cada un d’ells.

En el seu afany de donar valor al paisatge de la Serra, els edificis emblemàtics, els llocs emblemàtics i les possessions que també compleixin els requisits podran ostentar la marca Serra de Tramuntana Mallorca Patrimoni Mundial. També tindran el seu lloc en aquests plecs els amics de la Marca: aquelles empreses de restauració, allotjaments turístics, comerços i serveis que acreditin la distribució de productes de la marca podran tenir el seu segell de qualitat de la Serra.

Ara, el reglament de la Marca Serra de Tramuntana anirà al ple ordinari del Consell de Mallorca per a la seva aprovació inicial.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a