Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 20 de juliol de 2019   |   09:39
 
Enquesta  
Trobes que l'aigua de la badia de Sóller és prou neta?

Molt
Bastant
Normal
Poc
Gens
 
L'ofici de marger, ara reconegut a nivell mundial
28/11/2018 | 15:35
Els marges, Patrimoni de la Humanitat
saveu.cat

La tècnica constructiva tradicional de la pedra en sec a partir d'avui forma part de la llista del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Els països que han participat de la candidatura són Xipre, Grècia (dels quals ha sorgit la iniciativa de la presentació), Espanya, Suïssa, Itàlia, França, Croàcia i Eslovènia. Les comunitats autònomes espanyoles que s'han sumat a la candidatura, a més de les Illes Balears, són: Galícia, Astúries, Catalunya, Extremadura, Aragó, València i Andalusia.

L'acord s'ha adoptat avui durant la celebració a illa de Maurici del Comitè Intergovernamental de Salvaguarda del patrimoni Cultural Immaterial.

Aquesta candidatura reconeix l'art, el coneixement i la tècnica de la pedra en sec, i aquesta declaració per part de la UNESCO suposa una major protecció de l'ofici que encara avui es manté viu, sense que hi hagi hagut un tall generacional, a molts d'indrets de les Illes Balears.

Les tasques a favor de la candidatura, sempre coordinades des de la Conselleria de Cultura del Govern, s'han centrat especialment en la declaració com a Bé d'Interès Cultural (BIC) de la tècnica de la pedra en sec per cada illa i en el reconeixement i adhesió d'institucions, organismes, particulars i altres entitats.

Les Illes Balears varenpresentar unes 200 adhesions entre ajuntaments, organismes públics, particulars i entitats directament relacionades amb la pedra en sec, fet pel qual va ser felicitada per la coordinació a nivell nacional.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a