Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 23 de maig de 2019   |   14:42
 
Enquesta  
Ja tens el vot decidit per a les eleccions locals?


No
 
La Plaça Amèrica coberta de fulles caigudes dels arbres.
23/11/2018 | 08:59
El contracte de l'agranadora va acabar l'octubre
J.M.

Els operaris del taller ocupacional Estel Nou i els escassos agranadors que l’Ajuntament té en plantilla han de treballar al cent per cent de la seva capacitat per tal de mantenir nets els carrers, ja que les Cases de la Vila han deixat de tenir en la seva flota de vehicles la màquina agranadora que s’ocupa de retirar la brutícia dels carrers.

La situació es ve donant des del mes d’octubre, a partir del moment que l’empresa pública Sóller 2010 va retornar la màquina al seu propietari després d’haver finalitzat el contracte de lloguer. La devolució es va fer sense que abans s’hagués formalitzat el lloguer d’una agranadora substituta, el que ha abocat a una gran proliferació de fulles pels carrers del terme municipal. A la pràctica, els operaris de les Cases de la Vila i d’Estel Nou no poden fer front a la gran quantitat de fulles que darrerament han caigut als carrers de Sóller, propiciat per l’arribada de la tardor i les ventades que han facilitat la seva caiguda. Les fulles, que de per sí no són brutícia, però suposen una molèstia als vianants per les dificultats de caminar que impliquen, més encara quan estan banyades i fa que es tornin molt relliscants.

La normalització del servei de neteja viària no es veurà plenament solventada fins d’aquí “a tres o quatre mesos”, segons han reconegut fonts de l’empresa Sóller 2010, adjudicatària de la neteja viària. La resolució definitiva es produirà quan es tanqui un contracte de lloguer a llarg termini d’una nova agranadora. El concurs encara no està tramitat. El que sí està fent Sóller 2010 és intentar llogar una màquina de forma temporal. Al respecte han informat que “actualment en tenim una de mitja aparaulada” i, si aquestes negociacions fructifiquen en un acord, “la podríem tenir a Sóller en qüestió de dies” tan aviat es subscrigui un contracte menor. L’acord no està tancat a hores d’ara.

Denúncia del PI

La falta d’agranadora va ser un tema que va sortir a debat en el darrer consell d’administració de Sóller 2010, celebrat dimarts. En posterioritat, el regidor del PI, Jaume Bestard, va denunciar la “precarietat del servei” ja que “a hores d’ara Sóller s’ha quedat sense agranadora, en plena temporada de fulles”.

Segons el regidor “des de fa un mes i mig no hi ha màquina”, la qual cosa “fa que Sóller estigui ple de fulles a pesar dels esforços del personal d’Estel Nou”. El PI ha lamentat que l’Ajuntament retornàs la màquina sense abans haver-ne llogat una altra per substituir-la.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a