Diari digital de la comarca de Sˇller
Dijous, 23 de maig de 2019   |   15:41
 
Enquesta  
Ja tens el vot decidit per a les eleccions locals?


No
 
L'interior de l'aparcament soterrani de Ca les └nimes.
23/11/2018 | 08:58
Ca les └nimes costarÓ 145.000 euros anuals durant 8 anys
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller haurà de pagar més d’un milió d’euros al Govern balear per liquidar una factura que va quedar pendent l’any 2011 amb la construcció d’un aparcament subterrani davall del col·legi públic Es Fossaret, a la barriada de Ca les Ànimes.

El municipi liquidarà el deute mitjançant vuit anualitats a raó de 145.000 euros cadascuna, que s’han d’abonar a la Conselleria d’Educació a través de l’empresa pública Sóller 2010. Aquesta empresa municipal va aprovar dimarts en el seu consell d’administració el calendari de pagaments per saldar el deute pendent que quedarà liquidat l’any 2026.

El reconeixement del deute és la fase prèvia perquè el consistori i el Govern signin un conveni mitjançant el qual Educació invertirà 3’2 milions d’euros en obres de manteniment i nova infraestructura en els centres públics de la vall. Era una condició que establia Educació per donar llum verda a l’acord.

Aparcament

El deute contret amb Educació es remunta a principis d’aquesta dècada. Sóller va cedir al Govern el solar de l’antiga fàbrica de teixits de Ca les Ànimes per construir un col·legi públic. Ho va fer després de pactar que el projecte inclouria la construcció d’un aparcament davall el centre escolar per tal de pal·liar el dèficit d’estacionaments que pateix el centre de la ciutat i substituir el pàrquing en superfície que hi havia fins aleshores dins l’antiga fàbrica. Les obres del pàrquing varen ser assumides per Sóller 2010.

Però el desenvolupament de l’obra va suposar incrementar els costs de construcció a causa de les característiques del subsòl, cosa que va disparar la factura de construcció de l’aparcament en un milió d’euros en extres, per damunt dels 2’3 milions que s’havien pressupostat. L’Ajuntament mai va arribar a liquidar el deute que inicialment va assumir el Govern. L’aparcament subterrani té una capacitat per a 110 turismes.Anterior Tanca SegŘent Compartiu-ho a