Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 26 d'abril de 2019   |   06:17
 
Enquesta  
S’hauria de prohibir la cursa cicloturista Mallorca 312?


No
 
Una de les ponències presentades en l'edició de l'any passat.
08/11/2018 | 18:31
Arriben les Jornades d'Estudis Locals
SaVeu

El centre Capvespre acollirà entre demà i dissabte una nova edició de les Jornades d’Estudis Locals. De la mà del Grup de Recerca i Estudis Sollerics (GRES), l’esdeveniment està dedicat enguany a la figura del Bisbe Bernat Nadal, coincidint amb el segon centenari de la seva mort.

L’edició d’enguany arriba amb un increment del nombre de treballs presentants. Un total de 26 estudiosos de tots els àmbits donaran compte de les ponències que han preparat. Urbanisme, arquitectura, religió, geologia, meteorologia o genealogia són algunes de les temàtiques que es podran escoltar a partir de les 16 hores del capvespre.

Ben igual que en anys anteriors, les Jornades d’Estudis Locals s’han dividit en dos dies. Demà es presentaran les deu primeres ponències, culminades amb la conferència “Bernat Nadal, Bisbe de transició: il.lustració i pastoral en el naixement de la societat liberal (1794-1818)”, que a mode de ponència inaugural pronunciarà Pere Fullana Puigserver.

Dissabte, a partir de les 9 hores del dematí es donarà continuïtat a les jornades amb la presentació de l’estudi sobre les propietats del bisbe Nadal que ha preparat el GRES i altres quinze ponències. L’activitat està prevista que s’allargui fins als voltants de les 14 hores. Serà el moment en el que els participants compartiran un dinar de germanor i, tot seguit, visitaran la font de s’Ullet.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a