Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 19 de juny de 2019   |   06:44
 
Enquesta  
Creus que el Pi acabarà presentant una moció de censura a Simarro de la mà de Més, PSOE i UP?


No n‘hi hauria d‘haver
 
Un grup d'infants observa dispositius de vigilància que s'han exposat.
05/10/2018 | 12:34
Jornada de portes obertes al Puig Major
SaVeu

L'aquartellament aeri del Puig Major (EVA-7) és avui divendres l'escenari d'una jornada de portes obertes. Les instal.lacions militars situades al costat de la carretera Ma-10, així com les situades al cim més alt de les Illes Balears, han pogut ser visitades per aquells ciutadans que s'hi han apropat.

La jornada, organitzada amb la finalitat d'obrir l'aquartellament a la població civil, ha comptat amb l'assistència d'unes 200 persones que han tengut l'oportunitat de conèixer de primera mà part de les instal.lacions militars. Majoritàriament, els visitants provenien de Sóller, Fornalutx, Escorca i Deià, ja que els seus ajuntaments havien posat autobusos a la disposició dels interessats.

El comandant del Puig Major, Juan Carlos Marcos, és qui ha tengut la inèdita iniciativa d'obrir les portes per aconseguir una aproximació cap a la ciutadania en general. "No volem que ens vegin com a gent estranya, perquè no ho som", ha assenyalat durant el seu discurs de benvinguda.

Els assistents han tengut l'oportunitat de visitar una exposició sobre la història de la base militar, amb fotografies sobre moments històrics registrats en el Puig Major, material antigament emprat per a la vigilància aèria i vídeos sobre l'activitat que es realitza en aquest punt.

També hi ha hagut propostes per a l'entreteniment del públic infantil i un concert a càrrec de la Banda de Música de la Comandància General de Balears.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a