Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 19 de juny de 2019   |   06:40
 
Enquesta  
Creus que el Pi acabarà presentant una moció de censura a Simarro de la mà de Més, PSOE i UP?


No n‘hi hauria d‘haver
 
Els nous horaris entraran en vigor a partir del mes de març.
05/10/2018 | 08:18
El bus incrementarà les freqüències
SaVeu

El transport regular de passatgers per carretera donarà un salt qualitatiu tan aviat com entrin en vigor les noves concessions administratives que el Govern balear ha tret a concurs públic. A mode d’exemple, la criticada línia del túnel exprés, incrementarà les seves freqüències un 55% durant la temporada alta d’estiu si es compara amb els horaris que presenta actualment.

Les actuals concessions caduquen el 31 de desembre, però el Govern es veurà en la necessitat de prorrogar-les uns mesos més fins que els tràmits d’adjudicació dels nous serveis hagi conclòs. Es preveu que sigui una realitat dins el primer trimestre de 2019.

La reordenació dels nous serveis es liciten en el marc del Pla Insular de Serveis de Transport Regular de Viatgers per Carretera de Mallorca, que té per objecte la planificació i l’ordenació del transport públic regular de viatgers per carretera. El període de concessió serà de 10 anys (entre 2019 i 2028), prorrogable durant 5 anys més.

Les noves concessions implicaran una notable millora del servei, perquè la Conselleria de Mobilitat vol fomentar l’ús del transport públic interurbà, que és una de les finalitats del Govern. Així s’aposta per la millora de la qualitat i la quantitat del servei, amb un model més eficient de transport interurbà, del que s’espera un augment de la demanda.

Els aspectes més rellevants del servei de la nova xarxa de Transports de les Illes Balears (TIB) passen per un canvi de gestió, millora de l’oferta amb més servei, més amplitud horrària i horaris estables durant tot l’any, la renovació de la flota, la incorporació de vehicles amb més capacitat i menys contamitants, facilitar l’accessibilitat dels passatgers i el reforç de les línies de la Serra de Tramuntana.
En aquest context, l’actual línia 211 que connecta Sóller amb Palma passarà a tenir 20 serveis diaris els dies d’entre setmana (tres més) i catorze els caps de setmana i festius (actualment són 8 i 6 respectivament en horari d’hivern. El gran canvi es donarà en temporada alta (entre l’1 de març i el 31 d’octubre) quan el servei experimentarà un notable canvi respecte el servei que es presta actualment. En aquest període hi haurà 28 expedicions diàries entre Sóller i Palma els dies d’entre setmana (actualment són 20), 22 el dissabte (front a les 14 actuals) i el diumenge i festius n’hi haurà 16 (en comparació a les 14 connexions existents avui en dia).

En els caps de setmana i festius s’avança a les 7 hores del dematí l’inici dels serveis, mentre que la darrera expedició que partirà de Sóller ho farà a les 22 hores de la nit durant el període de temporada alta, responent així una vella reivindicació.

La línia 210 (Port-Valldemossa-Palma) també augmenta freqüències. Entre novembre i febrer realitzarà 9 expedicions diàries de dilluns a diumenge, mentre que entre març i octubre en realitzarà dotze.

Aquesta línia, a més, canviarà el seu punt d’origen i abandonarà la rotonda del túnel de Sa Mola per tenir la seva sortida del Port des de l’aparcament de Can Miró. Així es garanteix que una línia regular tengui sortida a les proximitats de la platja de Can Repic. La línia Sóller-Lluc i la que connecta amb Fornalutx també augmentaran freqüències.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a