Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 27 de maig de 2019   |   10:13
 
Enquesta  
Creus que la campanya electoral influeix en l’elecció del vot?

Molt
Bastant
Poc
Gens
 
Estarà ubicada en aquesta parcel.la del polígon de Son Angelats.
10/08/2018 | 09:09
Una estació de transferència de residus, a Son Angelats
J.M.

L’Ajuntament disposarà a partir de la propera setmana d’una estació de transferència de residus que instal.larà en el solar municipal del polígon industrial de Son Angelats. Amb la instal.lació de dos contenidors-compactadors, el municipi pretén reduir el número de viatges que habitualment realitzen els camions de la recollida fins a la planta d’incineració situada a Palma.

El regidor d’Infraestructures, Andreu Castanyer (Més), ha informat que els contenidors (de vint tones de capacitat cada un) seran de lloguer i quedaran instal.lats a Son Angelats durant els propers dies. La seva gestió anirà a càrrec de la firma Adalmo, que s’encarregarà de transportar-los fins a la incineradora de Son Reus quan estiguin plens de fems.

Amb aquesta mesura, l’Ajuntament persegueix dos objectius. Per una banda reduir els viatges que fan cap a Son Reus els camions destinats a la recollida de fems, un fet que els permetrà allargar la seva vida útil i la reducció del consum de carburant. I per altra banda, permetrà obrir la porta a modernitzar la flota de camions de recollida substuint una part de l’envellida flota en servei per altres vehicles de menor tamany. Andreu Castanyer ha explicat que als compactadors de l’estació de transferències hi abocaran els dos camions de recollida més petits que formen la seva flota de recollida. Aquests vehicles fins ara abocaven dins un camió més gran, però també vell, que ara podrà ser retirat de la circulació.

Renovació dels camions

Castanyer planeja que l’Ajuntament vagi renovant el parc de vehicles destinats a la recollida de fems: “això ens permetrà tenir uns camions més petits que poden accedir a qualsevol carrer i reservar-nos un camió gros que s’ocuparia de la recollida de la zona del Port”.

Alguns camions es troben envellits i creen alguns problemes a l’Ajuntament. A més de les avaries periòdiques, els compactadors tenen pèrdues de líquid lixiviat quan aboquen el contengut dels contenidors dins la caixa. El liquid deixa taques al paviment que susciten queixen dels veïnats afectats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a